Jump to content

We have detected that you are blocking our advertisers. We pay our operational bills with advertising and donations. Please add Mopar1973Man.Com to your whitelist of sites on your adblocker. If you register as a member and submit a donation to the website, the advertising amount is reduced the more you donate. 

 

whitelist.png

 

This will allow you to keep you adblocker turned on for other sites and allow to display advertising here. Thank you, for understanding and whitelisting Mopar1973Man.Com. This will allow us to continue providing quality Cummins diesel information to everyone for free!

  • Welcome Guest To Mopar1973Man.Com

    We are a Dodge Ram Cummins Turbo Diesel forum. We are very friendly and helpful group of Dodge Ram Cummins owners. We will try to keep your truck running the best we can and provide information for diagnostics, repairs and even guide you on the best replacement parts to use. 

     

    Registration is free. Registering on the site will provide access to many more things like...
     

    • Contribute to the Forum being able to ask questions and get support for your Dodge Ram Cummins.
    • Contribute to Article Database adding your ideas and suggestions.
    • Classified Ads posted by the members. Post up your used parts and vehicles.
    • Member Garage where you can proudly display your vehicles and modifications that you have done to them.
    • Download files, documents, and Quadzilla Adrenaline tunes for your truck.
    • 911 Support Network. We've got a group of members will to aid you if your truck breaks down on the road.
    • Reduced Advertisements displayed to you.

Strokin and pokin

Quadzilla Adrenaline no pump tap

Recommended Posts

So I installed a quadzilla Adrenalin with V2 tuning on my truck about 2 months ago, and at first I put a scotch lock on the tap wire and I went out and drove it and the display on my phone says 0 pump tap. So I thought that was odd and I played around with my tuning to make sure it would go on with so much PSI and still no pump tap. Finally today I desided to solder the wires together and went for a drive and still no pump tap. Please help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, Strokin and pokin said:

So I installed a quadzilla Adrenalin with V2 tuning on my truck about 2 months ago, and at first I put a scotch lock on the tap wire and I went out and drove it and the display on my phone says 0 pump tap. So I thought that was odd and I played around with my tuning to make sure it would go on with so much PSI and still no pump tap. Finally today I desided to solder the wires together and went for a drive and still no pump tap. Please help. 

Maybe you tapped the wrong wire?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never been a big fan of the scotchlock on the wire make for poor connection typically not only that but can cut most of the solenoid lead in half. Not good for connections. 

 

As for the Quadzilla you need to be warmed up above your set warm up temperature (if set). After that, the power control should be red in color and unlocked now you can select a level. Levels 4 and up are all wire tap levels.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, Me78569 said:

also where are you seeing Wiretap = 0??? there is no wiretap read out in the v2 tuning.

On my phone display it has a little box that reads out wiretap percentage and I get 0%

1 hour ago, Mopar1973Man said:

As for the Quadzilla you need to be warmed up above your set warm up temperature (if set). After that, the power control should be red in color and unlocked now you can select a level. Levels 4 and up are all wire tap levels.

I looked in my sensor warning and my coolant was at 220, so I changed it to 160, also what is the power control? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What vehicle profile are you using?  I'm betting you're using V2 QUADZILLA_ONLY. That profile is what quadzilla uses for testing. You're going to want to find V2 Dodge (your year range) to fully maximize your tuning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep if you have a wiretap % sensor you can choose from you are using the wrong profile.  The value will always read %0 because there is no coding in the background of V2 to output wiretap % to the screen.  

 

 

That function was for testing only when V2 was being developed.  


back to the issue are you sure wiretap is not working?  Does going from lvl 3 to lvl 4 jump in power?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, trreed said:

What vehicle profile are you using?  I'm betting you're using V2 QUADZILLA_ONLY. That profile is what quadzilla uses for testing. You're going to want to find V2 Dodge (your year range) to fully maximize your tuning.

You are right I was using (V2 quadzilla only), I just switched it to (V2 dodge 1998 2002)  so I should be good. 

 

2 hours ago, Me78569 said:

back to the issue are you sure wiretap is not working?  Does going from lvl 3 to lvl 4 jump in power?

I don’t know how to change the levels, all I see is to change power levels and the lowest it goes is 6  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×