Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Sign in to follow this  
JP24valve

01 cummins not getting fuel to injectors 1 and 3

Recommended Posts

Posted (edited)

I just replaced the injection pump, the fass lift pump is working good, the pump is getting plenty of fuel. But I cant get it to run, it will start with ether but wont stay running. I have primed the pump and bled the filter housing getting the air out. Please help If you can

Edited by JP24valve

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Most likely have a suction air leak or possibly the starter is turning over too slow because the starter worn out or batteries are too weak. Most likely sucking air being you can start it on ether but it fails to keep running. 

Edited by Mopar1973Man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes it takes awhile to get fuel out of all the lines, as long as you getting fuel out of three close them down and it should fire it up, if starter and batteries are good like mentioned. The other ones will bleed them self once it's running.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

It won't fire at all unless its given ether but it dies immediately. I'm getting fuel to 2 4, 5. I havent tried 6 but nothing from 1 or 3

Edited by JP24valve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Really good amount coming from 2,4,5 the lift pump is supplying the pump with plenty of fuel

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, JP24valve said:

Really good amount coming from 2,4,5 the lift pump is supplying the pump with plenty of fuel

 

Once those 3 are flowing good close them and the hit it with a small shot of ether and light it up. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes they can be stubborn. Good fuel to 3 cylinders ought to start it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had that problem. The issue turned out to be a bad 'new ' injection pump right out of the box.

Was a very frustrating and trouble filled time but having spent a week trying everything suggested here and way more had to get another 'new' injection pump and it fired up and ran fine.

Good luck !

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used ether when I had 3 lines with fuel, but it still dies almost immediately. I did see air bubbles coming out of 1 and 3 when I used ether

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may have a bad VP out of the box. I would think if it started on either it ran long enough to bleed the lines out. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have a manual and a little room you can pull them.  We actually used to start them on the ranch that way when the hired men ran them out of fuel. Which happens more often than you would think...... Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...