Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Recommended Posts

Sometimes my oe oil pressure gauge drops to zero and I get a ding with a light. This usually only happens when I’m at a lower idle situation while pulling forward and the idle gets low or reversing into a parking spot and idle gets low (idle is set at 815). It’s only happened a handful of times until one day last week when we had a 75 degree day and then it was dinging every few minutes during slow driving or idling. When I bought this truck, a little over a year ago, original owner told me about this and had a new oil switch in the door but I put a new mopar switch in it anyway. Mechanical oil gauge I have shows 23 psi or so while the gauge in the dash drops to zero. Do y’all think this could be a wire or just nature of the beast. Also, cold start oil pressure seems to come up slowly but I’ve never had a mechanical gauge on any of my other cummins. I’m using 15w40 and it’s not low. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...