Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see you lurking about Mopar1973Man.Com reading articles and reading other member's posts. Are you trying to solve a problem with your Dodge / Ram Turbo Diesel Cummins? We have lots of helpful members and staff on the Mopar1973Man.Com and are willing to give guidance on how to fix or improve your truck. You know when you see good valued information here on Mopar1973Man.Com. We are not corporate owned like many of the other websites out there. Like Cummins Forum (VerticalScope Inc.). Mopar1973Man.Com is entirely privately owned and operated since 2004. Your subscription funds goes towards server maintenance and software maintenance. We happen to be one of the most friendliest and helpful websites for Cummins Owners in the world. Come join us and register and then pick a subscription plan

     

Recommended Posts

It appears you can replace it to me. Whether or not you have to pull the cam I dont know. The crank tone wheel can be pulled since it is 2 pieces. Maybe the o e on the cam is too. There is a possibillity the cam sensor you installed is bad. It does happen occasionally. 

 

Here is picture of my gear and you can see the fasteners that hold it on. Appears to be 3 of them screwed in from the back of the gear.

20170528_134611.jpg.2f4fa93b3a188aacdfb90e23a9bad0bd.jpg

592b17f36c427_beginning03.jpg.8e0d935e3263d62d0e27340fcaac0dc9.jpg

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Mgarner96 said:

It’s just so weird to me that on my edge cts2 monitor it monitors engine speed and while I have a dead tach on the ic, the one on my monitor reads just fine

Exact same thing on my donor ecm, I bet it's in ecm or wiring/pins. Be nice if you had another one to try

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...