Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Recommended Posts

Posted (edited)

So I started my trip back to Colorado and did not Get very far. About 100 miles. And when slowing to a stop for a gas station the truck died. It will not start again. Any ideas? No codes...

Also no tach on dash and no bus message

Edited by ColoradoColt

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ColoradoColt said:

So I started my trip back to Colorado and did not Get very far. About 100 miles. And when slowing to a stop for a gas station the truck died. It will not start again. Any ideas? No codes...

Also no tach on dash and no bus message

Fuel pressure? Fuel getting to the VP? Fuel getting to the injectors? Fuel in the tank? Cam sensor could be bad but would expect a code. WTS light coming on at key on? It is warm out so it wont be on for but a second. Double check your harness connections since you just installed a new ECM. It is a bit of a guessing game with no codes. What did you use to see if there were any?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ColoradoColt said:

So I started my trip back to Colorado and did not Get very far. About 100 miles. And when slowing to a stop for a gas station the truck died. It will not start again. Any ideas? No codes...

Also no tach on dash and no bus message

Check for power going to your fuel pump. I have a fass..not sure if Air Dog is the same, but when I turn my key on and bump the starter but not start it, my fass pump kicks on and primes. That's the first thing I would do. Once you eliminate that as a possibility, check for air in the fuel. I'm not entirely sure how to go about doing that other than spinning the fuel filter off of the Air Dog pump and literally looking in the filter. If it's even remotely not plumb full of fuel, there's issues.  

 

I hope some others chime in and send suggestions. I'm not too good at this stuff unless I'm there in person looking at it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hot wire the injection pump.  If it starts and runs then look to the ECM or power to the VP, or...

 

 

Edited by IBMobile

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Okay so I’m a dummy. It ended up being a bad solder on my part from w-t wire mod. Bumpy road caused ground wire to detach. On the road again! 

Edited by ColoradoColt
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad you are back on the road. Its tuff being a dummy. We all know the feeling.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...