Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see you lurking about Mopar1973Man.Com reading articles and reading other member's posts. Are you trying to solve a problem with your Dodge / Ram Turbo Diesel Cummins? We have lots of helpful members and staff on the Mopar1973Man.Com and are willing to give guidance on how to fix or improve your truck. You know when you see good valued information here on Mopar1973Man.Com. We are not corporate owned like many of the other websites out there. Like Cummins Forum (VerticalScope Inc.). Mopar1973Man.Com is entirely privately owned and operated since 2004. Your subscription funds goes towards server maintenance and software maintenance. We happen to be one of the most friendliest and helpful websites for Cummins Owners in the world. Come join us and register and then pick a subscription plan

     

Flashing WTS light after W-T ground mod


Recommended Posts

Yes the batteries were disconected. I was going to do an APPS relearn because the aux battery crapped out. This whole truck has been a nightmare. I've had it 4 months and have only been able to actually drive it 1 time. 

I never had this much trouble with the common rail used to have

Link to post
Share on other sites

You say one battery went bad. I'd say it's fairly uncommon for one to go out and not affect the other. Was it just that battery's time, or did something abnormal cause it to go bad? If the alternator cooked it, why? Are the cables in great shape? Some guys report good cables, then find the cable is corroded under the insulation.

2 hours ago, Chase Johnson said:

This whole truck has been a nightmare.

Sounds like maybe the transfer case was a nightmare if it took four months to get it replaced, not sure how that and an electrical issue makes the "whole truck...a nightmare".

Link to post
Share on other sites

Alternator is good. AC noise is only about .01. I replaced both batteries. All battery cables are brand new. I bought a 2/0 kit from CE auto electric. I've been able to start the truck and move it around everytime with no trouble. This weekend I'll recheck grounds and wiring. Where I'm at it gets dark just after 5 and i work until 6.

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

Double check the ground wires make sure you got them all hooked up. Just make sure the ECM and VP44 are getting good ground. 

 

Flashing Wait To Start is typically a ECM error of some sort. You might grab a code reader and see what codes are displayed. 

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...