Jump to content
  • Announcements

    • Me78569

      High Idle Kit Sale   09/06/2017

      Just in time for Father Winter, we are offering a %10 Discount for the first 10 High Idle switches sold until 10/1/2017.  Just use the coupon code HighIdle at checkout to get %10 off. Visit out store to see details on the High Idle Kit.       

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

volkswagon

Tranny down again

Recommended Posts

volkswagon    7
volkswagon

I got my tranny rebuilt about a month ago and the tc lockup has been acting up. It sometimes locks and sometimes it feels like it is partly locked:cry: I took it back to the tranny shop for a checkup and he's pretty puzzled by what it is doing. I did play around with a mystery switch and I'm wondering if there's any way that I could have messed something up. In the process of this I had the center plug on the powertrain module off to tap into the black/orange wire and I broke off the pin on the wire from the trans temp sensor. I kind of got it back together but could a bad connection on that circuit have caused a problem like I have? I'm sure hoping not cuz I want the problem to be covered by warranty:whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites
jgendr    0
jgendr

Ummmmm?? Not sure what is really going on here.... Alright need some additional info here. Is the Convertor Locking and unlocking say at about 45 mph and jerking??? or is it slipping while going down the highway say at 65 -70 mph??? Try to explain exactilly what is happening, It may be just a TV Cable adjustment. Also list what power adders you have done to the truck thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
volkswagon    7
volkswagon

Ummmmm?? Not sure what is really going on here.... Alright need some additional info here. Is the Convertor Locking and unlocking say at about 45 mph and jerking??? or is it slipping while going down the highway say at 65 -70 mph??? Try to explain exactilly what is happening, It may be just a TV Cable adjustment. Also list what power adders you have done to the truck thanks

It is slipping at higher speeds. Hardly noticable without a trailer but very noticable with a trailer. And I can notice when it trys to lock up but it seems to be slipping. It seems to only do it when the oil warms up good like 120+. No power adders on the truck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jgendr    0
jgendr

first thing I would try is the TV cable adjustment which controlls that intenal hydraulic pressure within the tranny. If it's not adjusted correctly you will have a tendancy to slip the clutches under a load ( ie not enough pressure at a given power rate) Also, If you are useing the stock torque convertor they are know JUNK and feel slushy. I would invest in a good Aftermarket Torque convertor and ValveBody, because they allow for more line pressures and more holding power.

Share this post


Link to post
Share on other sites
volkswagon    7
volkswagon

TC and valve body all done when the thing was rebuilt a month ago as was the cable I'm quite sure. Mostly I was wondering if what I did with the electronics (mystery switch, possible poor connection on the temp sensor wire) could have caused a problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dually    0
dually

To adjust the tv cable have someone floor the truck.Then see if the cable is at full extention at the tranny.I am sure you know this.Just wanted to say it anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites
volkswagon    7
volkswagon

I just heard back about my tranny and the problem was a sticky solenoid that controlled the lockup so I'm up and running again.:thumbup2:

Share this post


Link to post
Share on other sites



×