Jump to content
  • Welcome Guest To Mopar1973Man.Com

    We are a Dodge Ram Cummins Turbo Diesel forum. We are very friendly and helpful group of Dodge Ram Cummins owners. We will try to keep your truck running the best we can and provide information for diagnostics, repairs and even guide you on the best replacement parts to use. 

     

    Registration is free. Registering on the site will provide access to many more things like...
     

    • Contribute to the Forum being able to ask questions and get support for your Dodge Ram Cummins.
    • Contribute to Article Database adding your ideas and suggestions.
    • Classified Ads posted by the members. Post up your used parts and vehicles.
    • Member Garage where you can proudly display your vehicles and modifications that you have done to them.
    • Download files, documents, and Quadzilla Adrenaline tunes for your truck.
    • 911 Support Network. We've got a group of members will to aid you if your truck breaks down on the road.

Sign in to follow this  
Heavyd1980

No defrost

Recommended Posts

Ok guys my wife tells me that her car 2003 Nissan Altima 2.5S wont defrost or heat up unless the car is moving down the street. If she stops at a stop sign or in traffic the car will stop blowing hot air?!?:banghead: Anyone have any great ideas on where to start with this problem?:shrug: Thank you for any and all help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plugged up heater core? Vacuum problems? Some vehicles operated the heater valve (coolant control) with vacuum so check to be sure the vacuum line are good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I googled it & came up with air blocking the heater core... at RPM the water gets forced by it. There is TSB on bleeding the air: http://www.justanswer.com/car/12e0j-i-m-having-problem-2003-nissan-altima-heat.html It might well be the radiator cap return gasket is shot so it is drawing air allowing this to happen. I went nuts with dear daughter's Pontiac Sunbird that had a system that had to be purged.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry about the late response I didnt get an email notification! Thank you for the time and info Flagman!!! I would love to report back that I got it fixed but my wife had a better idea and we traded it in two days ago. So problem fixed i guess!:ahhh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry about the late response I didnt get an email notification! Thank you for the time and info Flagman!!! I would love to report back that I got it fixed but my wife had a better idea and we traded it in two days ago. So problem fixed i guess!:ahhh:

Ok so you trade the Nissan in so what did you get to replace it? Come on we need to see pictures... :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I trust this forum much more than any others!! Thanks Mopar!

Well thank you... Well I know the guys like Dave (Ramhunter9) over on www.RamForum.com is really good with the gasoline engine and could be a big help... Matter of fact I'll send him a invite... "Hey Dave!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not a problem , I am always up to help in any way I can . I am not up on my CTD as well as most , but have the gasers down pretty good .

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  



×