Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Sign in to follow this  
mrtowman4u

6.7 Engine problems

Recommended Posts

Hey fellas,I need some help, buddy of mine has 07 Dodge 2500 4x4. The engine is missing, has an egg smell coming from engine, engine temp is running warm, white smoke when cranks up, and steam look from exhaust.Any ideas would be a great help!!!Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites

what is his rail pressure?is he blowing bubbles out of his coolant bottle? did he do a compression test?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trying to find a mechanic around here that will help has been next to none!:banghead:So I decided to try and figure things out myself! Did a pressure test on the cooling system, and think I have it figured out! Pressurized the radiator to 15psi, and noticed that on the back passenger side of the egr cooler where it bolts on to the exhaust manifold, appears to be leaking. I ordered an egr delete kit, dpf delete kit, and a mini maxx programmer. I'm pretty confident that this is where all the problems are going to be. Will post pics soon, to see if y'all feel the same way!

Share this post


Link to post
Share on other sites

EGR cooler system always has been problems that i do seen between Dodge 6.7L and same with Ford's 6.0, 6.4 and 6.7 powerjokes!! i am glad that i own a 5.9L with no emission craps...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea i am too lol. The egr, PDF delete kits and programmer are supposed to be in tomorrow, by tomorrow night I should have it up and running again! Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well got all the parts in Monday morning, started about 1030 putting everything on. Wasn't a bad job at all. Was completely done by 1. Having a lift sure made it nice to do the PDF delete! :D:D Took it for test drive, needless to say its back on the lift :banghead: I honestly don't know how he was driving this dang truck!!!! Was driving and this thing started wobbling violently :confused:. So I put it back on the rack and waiting for more parts to be in today! Tore down the right front side, both ball joints were sloppy, the hub assembly was toast, & the u-joint on the axle was bad! Anything else I need to look at?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Donation Goals

    Mopar1973Man Medical Bills

    If you want to donate to Michael Nelson medical bills. Any fund donated here will be directed toward the medical bills and getting them paid. 


    30%
    $150.00 of $500.00 Donate Now


×
×
  • Create New...