Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Sign in to follow this  
1ngenro

A/C Problem

Recommended Posts

My issue started about a month ago. Up until last month i was able to Idle the truck with the A/C on with no problems of humidity within the cab. I am having the issue of not being able to cool the cab. The A/C clutch is working because i hear that thing engaging a block away:lol:. I start to drive the truck around and A/C comes back and starts pushing cold air again. Has anybody had this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

:think:might be a dumb question, but is you system charged? mine had the same issue, turns out i had a very small leak that needed re-charged every once in awhile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Put a set of manifold gauges on and check the hi and lo side pressures. Lo side should be about 35-40 PSI and hi side should be about 200-250 PSI.

the low side was about 106psi? does that sound right to you? maybe compressor is out?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the low side was about 106psi? does that sound right to you? maybe compressor is out?

What was the high side when the low was at 106? Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

the low side was about 106psi? does that sound right to you? maybe compressor is out?

Update! Compressor went out:mad:. Took it off and it seems that there was no oil within the pump. Haynes manual says to pour oil out of old one and pour into new. When i did this, :stuned:, nothing there. Thanks y'all for your feedback. check that oil in the compressor, i got hit with :spend: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Donation Goals

    Mopar1973Man Medical Bills

    If you want to donate to Michael Nelson medical bills. Any fund donated here will be directed toward the medical bills and getting them paid. 


    30%
    $150.00 of $500.00 Donate Now


×
×
  • Create New...