Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Sign in to follow this  
white01

not surging yet!

Recommended Posts

ok i have had a little surge in the cruise control while driving down the highway with smarty and edge...not anymore...so far..i put some aluminum foil on the wire from the alternator to the passenger battery..the wire that is black with an orange stripe...so far knock on woods..no surging.:thumbup2::thumbup2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

That points to the issue that your alternator might have a bad diode creating AC waveform. What you doing is covering up the AC noise using tin foil. So I would suggest you have the alternator bench tested for diode function. Because even 1 bad diode could leak AC into the power.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...