Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Recommended Posts

About 2 weeks ago I had the apps replace with a timbo sensor (previuosly I had made adjustment to my original apps 4 months ago) because it was showing trouble when shifting betwen 2nd a nd 3rd gear and also prensented the dead pedal symtom while i was driving on the freeway 65mph and when i release the pedal power was back. Any way after i replace the timbo sensor i drive over 1200 w/out any issue at all. suddenly today i was driving on the freeway 65 mhp and felt the loss of power, but my tachometer remain still @1900 rpms, so step on the gas and got power back release it to maintain 65 mph and symptom appear again then went gone. Also I notice trany again is having hard time to decide 2nd or 3rd gear operation. I'm wondering if alternator might have something to do with it, I have read the forum thread that a like from the diodes circuit might drive other systems nuts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

About 2 weeks ago I had the apps replace with a timbo sensor (previuosly I had made adjustment to my original apps 4 months ago) because it was showing trouble when shifting betwen 2nd a nd 3rd gear and also prensented the dead pedal symtom while i was driving on the freeway 65mph and when i release the pedal power was back. Any way after i replace the timbo sensor i drive over 1200 w/out any issue at all. suddenly today i was driving on the freeway 65 mhp and felt the loss of power, but my tachometer remain still @1900 rpms, so step on the gas and got power back release it to maintain 65 mph and symptom appear again then went gone. Also I notice trany again is having hard time to decide 2nd or 3rd gear operation. I'm wondering if alternator might have something to do with it, I have read the forum thread that a like from the diodes circuit might drive other systems nuts.

Do you have any idea how many volts your alternator is putting out? I have been having issues with dead pedal as well! Look at thread about apps acting funny! I had broken wires on the back of my alternator! Or your alternator could be going bad! Just a few thoughts!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have any idea how many volts your alternator is putting out? I have been having issues with dead pedal as well! Look at thread about apps acting funny! I had broken wires on the back of my alternator! Or your alternator could be going bad! Just a few thoughts!

Thanks for the input I'll take a look at my alternator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the input I'll take a look at my alternator

I have the alternator remove and checked by a tech and found carbon brushes wornout . I replace the carbon brushes 2 days ago and all symptoms are gone,...at least for now:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to hear that! Kind of thought it might have been your alternator!

Hi, me again with the dead pedal issue . 3 weeks i hade my alternator repaired the problem show up again so i went and bought a new alternator, and again problem was solve ; but this time the symptom appear 4 days after replace the new alternator. any ideas...i believe I saw an article were a filter is installed on the power line of the computer to solve this issue, does anyone has any experience with this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah there is a few wiring mods for extra grounds and filter to being added to the PCM. As for experience with it sorry but no I'm a manual truck which it never seems to bother them. But the filter can be purchase at most vendors on the internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...