Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see you are lurking about reading the forums and article databases. We happen to be one of the most friendliest Cummins support website on the planet. Come on and register and grab a inexpensive subscription plan. With that you can unlock even more for you. Technical support either by public forum, private support ticket, and even unlock phone support by Mopar1973Man. Mopar1973Man.Com will remain FREE to read forever!

Recommended Posts

Hello everyone I have a question that hopefully you all know the answer to. I recently got my trans rebuilt by a shop with a full manual valve body extra clutches and a upgraded front band apply lever. It also got a new TC. After that it made a trip 800 miles pulling a 78 f150 and all seemed fine (I know it was stupid on my part to do that). Long story short I got back home and stupid me stalled it in 1st gear TC locked. I dident think anything of it at the time but after that it felt like whenever the TC was locked no load and driving it would rapidly engage and disengage. It had enough of it about 100 miles later and while just driving in normal conditions (not beating on it) it just lost everything. The wiring from the switch to the solenoid is fine and working as it should so me being me thought I would go and replace the TC. When i pulled it out everything inside was froze up. So long story short it still dosent move even with a new TC. Any help or input would be appreciated thank you.

Link to post
Share on other sites
  • Board Of Directors

How's the front pump and what are your pressures?  When you had the TC out did the input shaft turn?

Link to post
Share on other sites

I have not checked pressure yet or in what shape the pump is in but the input shaft did spin. I got the pan off a little bit ago and everything was coated black with clutch material but the fluid looks like it's fine and dosent smell burnt

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...