Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Recommended Posts

Ok so its really a electrical because the tranny shop drove it with a scan tool and said the voltage is jumping around from 14.8 to 11.1 at the apps sensor causing lock and unlock he said tranny is fine check the regulator so had a load test done every thing is good so how do you do a apps relearn another guy want to add a wire to fix it saying changing the apps wont fix it but it worked fine the last 12 years I don't want to do that thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

unhook batteries for a few, hook back up turn key on but do not start, slowly step pedal down to floor and slowly back up, done turn key off then drive it and see.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the one i had done to a pickup of mine for a while it helped alot. http://www.tstproducts.com/Torque%20Converter%20Lockup%20Switch.pdf Another option. http://www.atsdiesel.com/additionalinfo/3092218/4th%20Gear%20Hunt%20Fix%20(1998-2002)%20v1.0.pdf No idea if these will help your problem at all but with that auto tranny it will never hurt to know about these

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im not much of an auto man but i thought the locked up converter was overdrive. You can turn the ground switch off and push the od off button on your shifter and then flip the switch back on to lock it in third.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I feel stupid it was dirty battery cables cleaned them and never had anymore problems I also had a problem at this time when it was cold the transmission would act like it was going in to natural come to find out that with the synthetic transmission oil it expands when its hot and would read full but cold it was 1 1/2 quarts low added the oil and haven't had any more problems thanks to everyone that has helped me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...