• Announcements

    • Mopar1973Man

      Quadzilla Tunes   06/12/2017

      QUADZILLA TUNE REPOSITORY - There is now a Quadzilla tune download area. When you submit a tune file to the download area it will automatically create a forum topic that allows discussion of your tune. So export your tune and upload it to the site. Then we all can help out in building better tunes. Check it out gang...
    • Mopar1973Man

      911 Support Group   06/22/2017

      Hey Gang, I've got the 911 support group database back up and running once again. It's listed in the 911 support category. It will allow members to list their contact information and location so other have a listed of members to call upon in the time of need. So if you wish to support other member please stop by and add your listing into the database. https://mopar1973man.com/cummins/911-support.html/contacts/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

1longbed

Ecu

15 posts in this topic

How do we reset the computers on our trucks??I think all I need to do is reset them to get my rig going can anyone help? thankx

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried the scanner but as soon as the ecu gets power or at the first attemp to start the CEL comes on :mad: I seen a tread somewhere about resetting the ecu but can't find it,I think it was something like pulling a fuse or related I will keep searching thankx anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reason for wanting to reset is bcuz I think it went into safety mode???

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe it's 0234,0235-0236, I also go an 1688:eek: I think but this one came on after I pulled the relay from fuse panel in engine bay. I also replaced the batterys and need to recheck for new codes. :cry2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well the P1689 code is cause from the fuel pump relay... The P0234 and P0236 are MAP sensor codes. The Banks otto mind might be the cause of the errors if you disconnect in and reset the codes and they remaain off the you know you found it...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the problem is going to be that it's disconnected and I got a banks big head actu so the ecm is prob getting more boost,im gonna head out to the truck and get the current codes i'll report my findings when i get back.thankx for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i got the usual 1693 and 1688 twice, I cracked the lines cranked it and started I shut her down closed the lines back up and nothing so I guess i'll be calling jkidd pretty soon :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to hear about that. What kind of lift pump are you running?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i got the usual 1693 and 1688 twice, I cracked the lines cranked it and started I shut her down closed the lines back up and nothing so I guess i'll be calling jkidd pretty soon :cry:

P1688 is a internal failure of the vP44... Sorry!

Sorry to hear about that. What kind of lift pump are you running?

Good question? Also do you have a fuel pressure gauge in the cab? :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

well I just replaced my stock LP with an airtex and I don't have a fuel gauge yet :sad4: but planing on getting one after I get a new vp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Like Racer-Dan found out he replaced his stock with another stock assuming the stock pump would be fine for stock setup... There is a post here with 12 PSI at idle and dropping to 7-8 PSI WOT... So I highly suggest oyu get a gauge soon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

what would be a beeter gauge for our trucks a mechanical or electronic?

Share this post


Link to post
Share on other sites