Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

arcwelder

Truck shudders with performance chip

Recommended Posts

Hi Guys:For some time now my truck shudders with my QUAD XZT+ programmer. Someone told me this problem was fixed at the factory and that it was available in the download section of Quad's webpage which I did, but the problem is still there especially at lower speeds. Any ideas?Thanks,Arcwelder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried different tunes? When I had one, the comp tune would do it but the 2000 tunes wouldnt.

yeah I had alot of problems with the XZT+ or whatever. Maybe a diff tune would help. Else and Edge EZ or Diablo powerpuck seem better hate to say it. I sent it back and got an edge and never looked back I like their higher end products though :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok... Try removing the box and the problem disappears right? Then that points to a issues with the phyiscal electronics of the box... (Most likely). Or maybe a bad connection somewhere?

Yes thats exactly right. I was told that it was a programming issue, but that it is resolvable when downloading new tunes which I have done, but the problem still exists. Perhaps I need to call Quadzilla to find out whats up.

Thanks Mike.

Arcwelder

--- Update to the previous post...

yeah I had alot of problems with the XZT+ or whatever. Maybe a diff tune would help. Else and Edge EZ or Diablo powerpuck seem better hate to say it. I sent it back and got an edge and never looked back

I was very close to purchasing the Power Puck also, but then decided on the Quadzilla. I'm not sure what tune I downloaded, but perhaps I'll try another to see if it still happens. The box works good when under load though. Its kinda strange. When I'm pulling our 29ft. travel trailer its fine, but when its just the truck it shudders.

Arcwelder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah call quad - they were pretty good to deal with when I had my issues to be fair. What happens when you completely take the xzt+ off - shuddering stop ?? I would 1) take it off 2) put back on and make sure connections to MAP etc are good 3) try different tunes 4) call QUAD 5) get a http://www.quadzillapower.com/products/index.cfm/p/Adrenaline-Dodge-98-02 :) Can u fill out your truck specs/year/bombs etc ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have one of these things and it does the same thing. I called quad today and they told me to try a different tune. I think they have their head up their ___. I would throw it at them if I was close enough. I have tried all of the tunes. This thing shudders on every tune when towing up a hill. Besides that if you get any other tune than the 2000 you lose a lot of bottom end. That doesn't help me at all. I think these things are not made right for the 2001's. This is very common problem for the XZT.

Share this post


Link to post
Share on other sites



×