Jump to content

P 122 and p1693


Recommended Posts

So I am coming home and notice my egt's are higher than normal and she is lugging some so I change filters and not much help so I do the key thing and thats what I got. I know I have one somewhere in my nightmare of original eng parts :lmao:but why is the egt's higher than normal?Now I got to remember how to set apps :think: anybody got a handdy link?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
Link to comment
Share on other sites

I agree, check this out today I was taking it to my shop, when I turn on AC and let out on clutch eng dies. Like I said it has a lugging affect. The turbo has about 80k on a rebuild and it checks out ok best I know what to check for. No end play to speak of I mean it has some play but not rubbing houseing, spins real free, spin with your finger and it spins for a little bit. Checked all boost boots, they were replaced about two maybe three years ago, there all on nice and tight.No controller on it anymore just about stock. :shrug:

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

I agree, check this out today I was taking it to my shop, when I turn on AC and let out on clutch eng dies. Like I said it has a lugging affect. The turbo has about 80k on a rebuild and it checks out ok best I know what to check for. No end play to speak of I mean it has some play but not rubbing houseing, spins real free, spin with your finger and it spins for a little bit. Checked all boost boots, they were replaced about two maybe three years ago, there all on nice and tight. No controller on it anymore just about stock. :shrug:

I doubt the turbo is the cause since at idle the engine really doesn't need it... But the fact you turn on the A/C and let out the clutch and it dies is not good. I wonder how much load the A/C is putting on the engine? :think:
Link to comment
Share on other sites

I have not made time to work on it today but got to thinking AC and maybe another bearing like the fan, might be something to look into.I just hate like h--- to think my 14 month old Blue Chip vp might not like me anymore. :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Ok, your not going to belive this. So I changed the filters, added two stroke (Forgot to add at fuel up) reset apps and running just fine. I still think there is a under lying problem that is not showing up.Egts back to normal, boost normal. :think:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Advertisements and Ad Blockers

Mopar1973Man.Com uses the income from advertisers to pay the bills on the website. Please whitelist your ad blockers for Mopar1973Man.Com this will allow advertisements to display on our pages but allows you to still block ads on the other websites you visit. 

 

image.png

I will whitelist Mopar1973Man.Com