Jump to content

Doesn't take much to effect 47re


Recommended Posts

I've been dealing with ever increasing gear searching. Cleaned both ends of my main battery cables and shazam, all is good. They were not that dirty. Kinda think the connections at the batteries were the problem. And they were not that bad. And so easy to access compared to the ones on the block. I'll probably start cleaning those more often and I'd done one at a time, no having to re-calibrate the TPS. If in doubt, clean your negative cables!

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Now cover the terminal and light film of engine oil and never worry about cleaning the terminals again. In 12 years of ownership of my truck I've never clean the terminals of the battery cables because they have never corroded.

 

I would still test the AC noise levels to double check to be safe...

 

2w7o1tz.jpg

 

jh57it.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Agreed w the Alternating Current thing, I went through 4 remans & one new before I found one in spec a few months back, that particular part went out in 20 min.. I got to changing out the Alt pretty fast! I ended up getting my money back & getting one from NAPA! All fine now!

 

Dave

Link to comment
Share on other sites

I've already tested the A/C noise. Looks good. The ground wire from the battery is pretty much stuffed into the alternator. I might do that redirect mod that I posted a couple weeks ago. Pretty simple and it couldn't hurt.

I put some grease on the battery terminals yesterday. Also topped off the battery juice. Was a little low. Next project is to change coolant.

Edited by joecool911
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...