Jump to content

idles at 800 and revs to 1400..thats it


Recommended Posts

Truck in question is a stock 99 with a 5 speed. Only mods are a fass lift pump and 1/2 inch lines.

 Like the title says the truck will idle fine and when you give it a bit of throttle it will jusm right to 1400. Nothing in between and nothing over.

My ECM was starting to fail,,,found a good used one along with an injection pump from a cracked 53 block.

Swapped it out today and still the same.

Sort of seems like the APPs but my DRB3 reads the apps and it says it goes from 0 to 100 percent just fine.

Any ideas...

Thanks Chris  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

My scanner says there is a communication issue. I have previously tried the ECM from my 4x4 auto truck. Both 99s. It did not change. I put the ECM from the standard in the auto truck. It was not happy about it. Something about the anti stall feature in the standard trans ECM perhaps. The new to me ECM is from a standard.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, snowshoveler said:

My scanner says there is a communication issue. I have previously tried the ECM from my 4x4 auto truck. Both 99s. It did not change. I put the ECM from the standard in the auto truck. It was not happy about it. Something about the anti stall feature in the standard trans ECM perhaps. The new to me ECM is from a standard.

whats the code?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
1 minute ago, snowshoveler said:

I forgot the code number...the scanner gives you a number and a brief explanation of

 

Most codes are not reported correctly on OBDII tools. Here is the correct definitions..

https://mopar1973man.com/cummins/articles.html/24-valve-2nd-generation_50/51_engine/obdii-error-codes_94/

 

Link to comment
Share on other sites

I am at it again.  Drb3 reports  p0238 and says that is map sensor voltage too high. 

P1689 and says no communication between ECM and injector pump module. 

You  couldn't ask for anything to start and idle any better. 

 

1 minute ago, Mopar1973Man said:

 

Most codes are not reported correctly on OBDII tools. Here is the correct definitions..

https://mopar1973man.com/cummins/articles.html/24-valve-2nd-generation_50/51_engine/obdii-error-codes_94/

 

 

1520085371053963552761.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

 

 

2 minutes ago, snowshoveler said:

I am at it again.  Drb3 reports  p0238 and says that is map sensor voltage too high. 

P1689 and says no communication between ECM and injector pump module. 

You  couldn't ask for anything to start and idle any better. 

 

 

1520085371053963552761.jpg

 

Very rare indeed. Most here only dream of having DRBIII tool. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...