Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Recommended Posts

At 45 mph my tranny feels like it jumping in and out of over drive eng at 50 its good, any one had this problem and what is the fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the most annoying problem I ever had. It is the torque converter locking and unlocking. Mine has done this many times. Try to fix it soon as it puts a lot of stress on the input shaft when this is happening. I killed a tranny this way. You can try resetting the appps and see if that fixes it. You can check all the grounds. You can replace the apps sensor. You can add a noise isolator. I bet if you did those things it would fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine does it at 30 MPH with light throttle at a steady constant speed. With TPS at 24.3% and if I add a little throttle to 26.5% it'll do it. Same when I let off the throttle it'll do it again.

Very annoying, I must say. Seriously debating on the quick fix.

--- Update to the previous post...

How would resetting the APPS fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine does it at 30 MPH with light throttle at a steady constant speed. With TPS at 24.3% and if I add a little throttle to 26.5% it'll do it. Same when I let off the throttle it'll do it again.

Very annoying, I must say. Seriously debating on the quick fix.

--- Update to the previous post...

How would resetting the APPS fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

At 45 mph my tranny feels like it jumping in and out of over drive eng at 50 its good, any one had this problem and what is the fix.

Changed my fuel filter and oilchange and problems fixed never had low fuel pressure?

Share this post


Link to post
Share on other sites



×