Jump to content
  • Welcome To Mopar1973Man.Com

    We can see that your guest and been lurking about. When you register on the Mopar1973Man.Com site you'll be able to interact with all the other members. This is the most friendliest Cummins forum you'll ever join. Take the time right now and  REGISTER  on the Mopar1973Man.Com this will open up many more options and functions on the website. Everyone is very friendly and helpful just ask questions and everyone will help you out the best they can. 

Sign in to follow this  
Leaky88

Anyone know what these connectors are or were?

Recommended Posts

Hi,

Spotted these 2 connectors, 1 grey, and 1 black coming out of harness near left front side of engine.

Black has what appears to be 2 contacts, and grey has 3 contacts.  

Picture is taken from ground, left side looking up.

 

Thanks.

 

Leaky

 

 

IMG_4037.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is exactly what they are, as if you were to hook into the ecm with say a Cummins inline6 or inline7 datalink connector versus going through the obd port in the cab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The data link I plugged my Comp into was an inline 3 prong female plug located about midway on the block, drivers side. If thats the same thing you all are speaking of.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats what I was speaking of when I said inline. whether one is inactive or not I dont remember. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, CumminsTech said:

The three pin triangle shape plug is the datalink

When I posted that I meant that's the connector to plug into with the dla adaptor the two pin is a terminating resistor in the plug

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Me78569 said:

Both plugs int he image are datalink, the black plug has a terminator installed.

 

Interesting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys.

Should there be a Cap on the ends to cover up the contacts.  (2 on the black and 3 on triangle grey)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep both should have a cap on them by the looks of the pic they have the factory caps on them they have little rubber plugs in the holes where there would be wires normally. All is good👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...