Trailers & RV's

Sign in to follow this  
Followers 0

Discussions of towing trailers of all different types. This including RV’s like 5th Wheels, travel trailers, toy haulers or maybe just utility trailers. All trailer towing discussions are welcomed here.

Subforums

  1. Members Trailers & RV's

    Members Trailers & RV's is where you may create a write up about your trailers/RV's and the different modifications you done to it. Only the author may create a write up and other members cannot not reply.

    25
    posts

197 topics in this forum

    • 31 replies
    • 311 views
    • 30 replies
    • 1,083 views
    • 17 replies
    • 349 views
    • 6 replies
    • 112 views
    • 3 replies
    • 57 views
    • 19 replies
    • 947 views
    • 8 replies
    • 216 views
    • 6 replies
    • 178 views
    • 5 replies
    • 181 views
    • 8 replies
    • 412 views
    • 18 replies
    • 450 views
    • 29 replies
    • 1,554 views
    • 11 replies
    • 357 views
    • 126 replies
    • 2,550 views
    • 10 replies
    • 312 views
    • 2 replies
    • 302 views
    • 12 replies
    • 671 views
    • 2 replies
    • 218 views
    • 248 replies
    • 5,550 views
    • 10 replies
    • 356 views
    • 8 replies
    • 278 views
    • 6 replies
    • 367 views
    • 22 replies
    • 457 views
    • 11 replies
    • 407 views
    • 1 reply
    • 274 views
Sign in to follow this  
Followers 0


  • Topics

  • Posts

    • trreed
      @Me78569, @TFaoro, or anyone else who may be able to help: I just switched to a SO vp, and I have found that my daily driving tune needs to be tweaked to fit the new pump.  Everything was going fine until tonight, when the truck started acting up.  When revving, at the 1500 rpm point, the truck starts surging and popping, with plenty of white smoke.  I know this was a timing problem addressed before, so I am surprised to see it pop back up.  I am on the latest version of the Hard Fuel tune.  When the Quad is completely disconnected, the truck behaves normally again, so I'm hoping the issue is in my tuning.  Below I will post both my old HO pump tune and the new SO pump tune, in hopes someone can spot what I am missing.     First, the old HO pump tune: Power Levels: 11   Timing Fuel Load Timing: 1* Low PSI Timing Reduct: 2* Timing Reduct Scaling: 100% Cruise Timing Adv: 2* Cruise Timing Boost PSI Limit: 8 psi
        Timing vs rpm 1500: 15* 2000: 18* 2500: 22* 3000: 24* Timing Max: 25*
        Wiretap Pump Stretch: 1800 us TPS Pump max: 100% TPS Pump Min: 15% Minimum Pump Tap Fueling Percentage: 0% Pump Low Boost Scale PSI: 2 psi   Boost Scaling: 25 psi   RPM Limit: 3300   Power Reduction: 70%   0 PSI %: 83 1 PSI %: 83 2 PSI %: 84 3 PSI %: 85 4 PSI %: 86 5 PSI %: 87 6 PSI %: 88 7 PSI %: 90 8 PSI %: 92 9 PSI %: 95 10 PSI %: 97 11 PSI %: 99 12 PSI %: 101 13 PSI %: 103 14 PSI %: 105 15 PSI %: 109 16 PSI %: 111 18 PSI %: 113 20 PSI %: 115 22 PSI %: 117 24 PSI %: 119 26 PSI %: 121 28 PSI %: 123 30 PSI %: 124   And now for the new SO pump tune: Power Levels: 11   Timing Fuel Load Timing: 1* Low PSI Timing Reduct: 2* Timing Reduct Scaling: 100% Cruise Timing Adv: 3* Cruise Timing Boost PSI Limit: 8 psi
        Timing vs rpm 1500: 15* 2000: 18* 2500: 22* 3000: 24* Timing Max: 25*
        Wiretap Pump Stretch: 1800 us TPS Pump max: 100% TPS Pump Min: 15% Minimum Pump Tap Fueling Percentage: 0% Pump Low Boost Scale PSI: 2 psi   Boost Scaling: 25 psi   RPM Limit: 3300   Power Reduction: 70%   0 PSI %: 86 1 PSI %: 87 2 PSI %: 88 3 PSI %: 89 4 PSI %: 90 5 PSI %: 91 6 PSI %: 92 7 PSI %: 93 8 PSI %: 94 9 PSI %: 95 10 PSI %: 97 11 PSI %: 99 12 PSI %: 101 13 PSI %: 103 14 PSI %: 105 15 PSI %: 109 16 PSI %: 111 18 PSI %: 113 20 PSI %: 115 22 PSI %: 117 24 PSI %: 119 26 PSI %: 121 28 PSI %: 123 30 PSI %: 124   So the new tune is basically the same as the old tune, with different CANBus settings and a 3* timing advance instead of 2*.  Any thoughts on why the truck would start missing? This tune worked fine for a few hours and then the truck started to act up.
    • IBMobile
      I think your lower steering column bushing is bad.  Check this out for replacement. http://rocksolidramtrucksteering.com/ 
    • notlimah
      I'd start by checking for steering shaft play, right where it goes through the firewall, engine bay side. Next I'd check the track bar for play.   I had a pop for a while after installing a new track bar but it went away after a bit.
    • Carbur8tr
      Seems that over the last year or so my steering wheel has developed a popping/clicking inside the cab. I've read a few posts in the past where people said it could be the clock spring or the bushing but both seem to be hit and miss fixes. Just curious if there's anyone out there who's actually fixed the issue and what worked for you.   Doeant matter which way you turn the wheel the problem still exists.    The noise is definitely from the column and it sounds more like a bearing when it's gone out.    Any advice is appreciated.
    • dripley
      I did mine last week end and could not remember which way to turn them. I did not take long to figure it out though.